Annons: Mediedagen 2019

Dagens citat:

Vi gör inga marknadsundersökningar för det har vi varken råd eller lust till. Jag tror på att skriva om sådant som man själv gillar – och som läsarna inte vet att de vill ha.

 

Den reklamfinansierade kultur- och nöjestidningen Nya Upplagan kommer till Stockholm. Chefredaktör Lars Yngve förklarar vart han tror tidningsbranschen är på väg i DN.

Nya Upplagan har fram till nu kommit ut i 10 000 ex på Österlen. Bland skribenterna finns Bono, Lech Walesa, Yoko Ono och Noam Chomsky. 

 

Dagens citat 21/1

– Vi skrev heta nätter men det var ju 40 grader varmt där nere. Jag tycker hon ska läsa artikeln lite mer noggrant, man kan inte bara utgå från en lite tillspetsad omslagsrubrik.

Carolina Gynning är förbannad på Se & hör som har rubriken ”GYNNINGS HETA NÄTTER MED MARTIN BJÖRCK” på ettan.

Redaktionssekreterare Rolf Qvale försvarar sig i Dagens Media med att det syftade på temperaturen i Thailand.

Dagens citat

Fick Gustavsson som han ville skulle han välta hela tidningshuset i Marieberg, jaga de onda 08-liberalerna till skogs med en tvärflöjt från Tältprojektet och bygga ett kravodlat hantverksmuseum på platsen, med väggar av Leksandsknäcke och knätofs i taket.

 

Andreas Nordström lustmördar boken Världen i skärvor på Falu-Kurirens kultursida. Den är skriven av Björn Gustavsson på konkurrenten Dala-Demokraten. 

Författaren är enligt Andreas Nordström ”så gallsprängd att han får Sven Stolpe att framstå som Thore Skogman.”

Inte ens när Björn Gustavsson engagerar sig för rätt saker finner han någon nåd hos Andreas Nordström: 

”Jag räknar mig också som miljömedveten, men när jag läser Gustavsson vill jag galoppera ut på stan och köpa en urandriven Cadillac.”

 

Kadhammar når Lindgrenska niver

”Att lägga en hemskhet på en annan i samma mening, så att de som har det svårt inte bara har det jämmerligt utan även värst, det betraktade Sonen som en språklig förnyelse värdig Skaparen.”

I dagens Aftonblad tar Peter Kadhammar fram sin Torgny Lindgrenska ådra i en betraktelse om Jesu återkomst. Och kvällstidningarnas språkbruk. Bara att läsa och njuta:

Dagens citat 22/9

”Det krävs helt enkelt extraordinära reklamidéer för att fånga min uppmärksamhet. Och jag tror inte att jag är ensam. Det lustiga är att de flesta av oss som jobbar i branschen är medvetna om att det är så här. Ändå kryddar vi den redan oaptitliga grytan med ett antal banala och, i mitt tycke, pinsamma lösningar. ”

Varumärkesutvecklaren Micco Grönholm ryter till mot en allt faddare reklambransch. En stor orsak till den kris som han upplever är att byråerna glömt vilka som är kunderna. Det är inte beställarna av kampanjen utan de som ska köpa produkten betonar han starkt.

Micco Grönlund undestryker också behovet av samarbete. Samt vikten att satsa på nytänkande och relevanta budskap – oavsett mediekanal:

”En riktigt bra annons i Sydsvenskan kommer alltid att vara bättre reklam än en mediokert genomförd webbkampanj.”

Dagens citat 17/10

Badlands Hyena har koll på Medievärlden. I dag kommenterar bloggen vår nyhet i går att NT:s recension fick Marcus Birro att sluta blogga där. Kan det ha något att göra med växthuseffekten…

Vi ser att månaden när Birro bloggslutar varierar en hel del, vilken orsaken nu kan vara.
Man kan inte med säkerhet skylla det på växthuseffekten, men vi vet att han var nära att sluta blogga vintern 2006/2007 utan att det verkligen blev så.

Fullständig månadsstatistik och förklarande grafik hittar du hos Badlands Hyena

Dagens citat (24/8)

…kommer från Fredrik Stömbergs blogg Fredrik & Medierna:

– Mojo ska ge ut en specialversion av sitt nya nummer där man – för att fira 40-årsjubileumet av Beatles Let it be – ska skicka med en vinylplatta i stället för en cd. Jag älskar’t. Här möts två fullständigt omoderna ting, två iskalla koncept i en härlig mix. Lite grann som om TV4 skulle återuppliva Fångarna på Fortet och låta före detta idrottsstjärnor tävla, med Gunde som programledare. Tur att DET inte händer i alla fall.

(Red anm. Mojo är ett storsäljande musikmagasin, Fredrik Strömbergs blogg hittar du här )