Annons: Mediedagen 2019
Rosen som kommer att döpas efter Kim Wall.

Ros döps efter Kim Wall

Journalisten Kim Walls minne kommer att hedras med en ros i hennes namn.

Den mördade journalisten Kim Wall kommer att få en rossort döpt efter sig, skriver hennes familj i ett pressmeddelande.

Rosen är en korsning av Gram Slots Rose och Mary Rose och är enligt pressmeddelandet ”starkt väldoftande, remonterande mörkt ceriseröd multiflora ros med en höjd på mellan 80 och 100 centimeter med upprättstående till lätt böjda grenar”.

En namngivningsceremoni kommer att hållas i Trelleborg den 7 juli, och därefter kommer blomman att gå att köpa.

”Rosor står för något vackert och beständigt. Kims ros är färgstark, precis som Kim var. Att se Kim-rosen växa och förhoppningsvis finnas i trädgårdar över hela världen, är en hyllning till livet”, säger familjen i ett pressmeddelande.