Annons: Mediedagen 2019
Bild på lagbok. Fotograf: Patrik Svedberg.

Tidigare SD-politiker döms för hot mot utgivare

Två personer som hotat Hall Medias utgåvechef och stf ansvariga utgivare Marie Johansson Flyckt och hennes vän döms till villkorlig dom och 100 dagsböter. De ska också betala skadestånd.

Efter en debatt på en krog i Jönköping inför valet förra året hotade en man och en kvinna Marie Johansson Flyckt, då ansvarig utgivare på Hall Media och en vän till henne. De nu dömda var upprörda över en serie artiklar som publicerats några år tidigare och som fick mannen utesluten ur SD.

”Varför namngav ni min sambo i tidningen, i artikeln”, ska kvinnan, som var aggressiv, ha frågat utgivaren enligt åtalet. Hon ska därefter tre gånger ha kallat Marie Johansson Flyckt för ett könsord och och sagt att hon skulle strypa henne. Mannen hotade sedan att ”nita” Marie Johansson Flyckts vän som försökte lugna ned stämningen.

Mannen döms av Jönköpings tingsrätt för olaga hot till villkorlig dom och 100 dagsböter om 50 kronor för hot mot den man som var i sällskap med Marie Johansson Flyckt. Han ska också betala mannen 6.000 kronor i skadestånd.

Den kvinna som hotade Marie Johansson Flyckt får även hon villkorlig dom och 100 dagsböter á 100 kronor. Hon ska betala Marie Johansson Flyckt 6.000 kronor i skadestånd.