Annons: Mediedagen 2019
Sara Skyttedal. Foto: Press.

Högsta domstolen nobbar Skyttedals ansökan

Det blir ingen prövning i tvisten mellan Sara Skyttedal och DN i Högsta domstolen, skriver Nyhetsbyrån Siren.

Den långdragna tvisten mellan Sara Skyttedal (KD) och DN om upphovsrätten till bilder som funnits på Skyttedals Facebook-sida kommer inte att prövas i högsta instans, något Nyhetsbyrån Siren var först med att rapportera om.

”Sara Skyttedal har inte visat någon omständighet som kan föranleda resning i målet”, skriver HD i sitt beslut.

Det var 2015 som DN publicerade 10 bilder från Sara Skyttedals Facebook-sida där hon bland annat poserar med ett israeliskt militärfordon. I oktober förra året slog Patent- och marknadsöverdomstolen fast att det inte var ett brott att publicera bilderna. Det innebar bland annat att Sara Skyttedal tvingas betala DN:s rättegångskostnader på en halv miljon. Därefter begärde Sara Skyttedal resning i HD.