Annons: Mediedagen 2019

HD-Sydsvenskans ekonomi kärvar – förändringar väntar

I ett internt mejl till personalen skriver ledningen för HD-Sydsvenskan att den ekonomiska situationen inte ser ljus ut och att de ska återkomma under den här veckan. "Det är inga större grejer på gång", säger dock tidningens chefredaktör Pia Rehnquist, som inte vill gå in på detaljer.

I ett internt mejl till personalen på HD-Sydsvenskan flaggade tidningens ledning i slutet av förra veckan för att den ekonomiska situationen kan komma att kräva åtgärder.

”Dessvärre har inte all vår tid denna vecka gått åt till journalistik. Mycket tid går till arbete med den ekonomiska situationen som inte ser så ljus ut för tillfället. Vi återkommer om detta under nästa vecka”, står i mejlet.

Denna vecka kommer någon form av förändring att ske. Men vad är ännu oklart.

– Det är inget som är officiellt än. Ledningen kommer att gå ut med något i början av veckan, och jag kan inte säga något innan de har presenterat sina planer, säger den lokala journalistklubbens ordförande Kalle Elmqvist.

Är det omfattade planer?

– Nej, det är inte så dramatiskt, säger Kalle Elmqvist.

HD-Sydsvenskans ansvariga utgivare Pia Rehnquist vill inte heller hon kommentera.

– Det är inga större grejer på gång. Imorgon kan jag berätta mer, skriver hon i ett sms.