Annons: Mediedagen 2019
Åsa Linderborg. Foto: Press.

Åsa Linderborg tar tjänstledigt

Under tjänstledigheten ska Aftonbladets kulturchef och historikern Åsa Linderborg skriva ännu en bok.

Åsa Linderborg, Aftonbladets kulturchef sedan 2009, har gått på tjänstledighet och blir – med undantag för ett inhopp i juli – borta från tidningen året ut. Under ledigheten ska hon skriva en bok som, enligt planen, ska komma ut på förlaget Natur & Kultur 2020.

För tolv år sedan släppte Åsa Linderborg sin debutbok ”Mig äger ingen” (Bokförlaget Atlas) som är en självbiografisk barndomsskildring. Boken nominerades bland annat till Augustpriset. Vad hennes nya bok ska handla om vill hon inte berätta när Medievärlden når henne.

​– Nej, det kan jag inte säga något om.

I Aftonbladets egen intervju med Åsa Linderborg om boken säger hon ironiskt att arbetstiteln ska vara ”Lenin och jag” eller ”Karin Olsson och jag”.

– Haha, ja, det är ett skämt att jag ska skriva en bok om Karin Olsson. Det är också ett skämt att jag ska skriva om Vladimir Lenin.​

Åsa Linderborg blir borta från Aftonbladet minst ett halvår. Därefter kommer hon tillbaka till tidningen, säger hon.

– Ja, jag har inte avgått som kulturchef om det är det du undrar, avslutar Åsa Linderborg.