Annons: Mediedagen 2019
AnnaKarin Lith

AnnaKarin Lith konsultar åt Mittmedia

I Bonniers stora omgörning inom Mittmedia har den tidigare redaktionschefen AnnaKarin Lith varit inkopplad för att utreda hur koncernens magasin och tidningar ska samarbeta.

2016 lämnade AnnaKarin Lith Mittmedia i protest mot att den nya ledningen ville bromsa den snabba digitaliseringen som hon stått för som redaktionschef.

– Jag förespråkar en försiktig nedmontering av papperstidningen och en försiktig frekvensnedgång samt en fortsatt digital utveckling där vi precis har börjat få utväxling på det arbete vi har lagt ner. Men den nya styrelsen har en annan strategi och den kan jag inte stå bakom, sade hon till Medievärlden i samband med att hon lämnade.

Men nu har AnnaKarin Liths kunskaper återigen använts inom Mittmedia. Anna Clara Welander, chef för Lifestyle-gruppen inom Mittmedias nya ägare Bonnier, säger att hon varit inkopplad i ett projekt för att se över möjliga samarbeten mellan Lifestyle, som ansvarar för koncernens magasin, och Mittmedia.

– AnnaKarin Lith, som sitter i en av News styrelser (HD/Sydsvenskan) anlitas ibland internt för olika konsultprojekt. Under några veckor har hon tittat på om det finns möjligheter kring samarbete mellan Lifestylegruppen och Mittmedia, skriver Anna Clara Welander i ett mejl till Medievärlden.

AnnaKarin Lith själv vill inte kommentera uppgifterna när Medievärlden når henne.

– Jag har varit konsult sedan jag slutade på Mittmedia för tre år sedan. Jag har många arbetsgivare och jag brukar inte ha för vana att kommentera dem i branschmedia, säger hon.