Annons: Mediedagen 2019

Sara Skyttedal vill ha resning i HD – ligger i bildtvist med DN

KD:s toppnamn Sara Skyttedal vill ha resning i Högsta domstolen. Frågan handlar om de bilder som DN använt från hennes Facebook.

2015 publicerade DN 10 bilder från Sara Skyttedals Facebook-sida där hon bland annat poserar med ett israeliskt militärfordon. I oktober förra året slog Patent- och marknadsöverdomstolen fast att det inte var ett brott att publicera bilderna. det innebar bland annat att Sara Skyttedal, som är toppnamn på KD:s EU-vallistan, tvingas betala DN:s rättegångskostnader på en halv miljon.

Men nu har Sara Skyttedal begärt att Högsta domstolen ska pröva fallet, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

Överklagan riktar in sig på Patent- och marknadsöverdomstolens  motivering om att det enbart ska ha handlat om en enskild publicering. Även att DN under 20 månader inte skrivit namn på fotografen menar Skyttedals advokater ska ge hennes rätt, skriver Nyhetsbyrån Siren.

I Patent- och marknadsdomstolen, som är den lägre instansen, fick Sara Skyttedal rätt och skulle få 10.000 kronor i ersättning av DN för publiceringarna.