Annons: Mediedagen 2019
Robert Aschberg. Foto: Sofia Nahringbauer/Aftonbladet

Robert Aschberg vald till ordförande för PK

Morgonkollen

Det blir Robert Aschberg som tar över ordförandeklubban för Publicistklubben efter Anna Hedenmo. Det står klart efter föreningens årsmöte.

Nu står det klart att det blir Robert Aschberg som tar över ordförandeklubban i Publicistklubben när Anna Hedenmo lämnar. Det beslutade föreningens årsmöte under måndagen, skriver flera av klubbens medlemmar på sociala medier.

”Det är ett ärofyllt uppdrag. Förr var det mest konjaksdoftande äldre herrar som var aktiva, så är det inte längre”, sa Robert Aschberg om sin nya titel när valberedningen presenterade honom cirka för en månad sedan till Journalisten.

Tidigare i år meddelande Robert Aschberg att han skulle gå i pension från sitt jobb på TV3 där han jobbat i 32 år.

– Det är väl en sanning med modifikation. Jag är pensionär på ett sätt men kommer att jobba ändå, sa Robert Aschberg då till Expressen.

Den senaste tiden har han synts tillsammans med Fria Boisen i Trolljägarna och i Aftonbladets granskningsprogram 200 Sekunder. Han har sedan 1980-talet jobbat som journalist, bland annat på Expressen och TV3. Han grundande produktionsbolaget Strix som var först med en dokusåpa i Sverige när de producerade Expedition Robinson. Han är även vice styrelseordförande för den antirasistiska stiftelsen Expo.

Tidigare har Medievärlden berättat om att hans granskning av ett högerextremt youtube-nätverk lätt till att ett youtube-klipp med grova påståenden om honom sprids på internet.