Annons: Mediedagen 2019
Christer El-Mochantaf. Foto: Hanna Brunlöf.

Han tar över GT

Kvällspostens redaktionschef Christer El-Mochantaf tar över Expressens västsvenska edition GT och tar plats i Expressens redaktionsledning. "Det känns som att komma hem", säger han till Medievärlden.

Christer El-Mochantaf kommer närmast från en roll som redaktionschef på Kvällsposten, men har också en bakgrund från Expressen, GT, Nya Lidköpings-Tidningen, Skaraborgs Läns Tidning och Vara Tidning. Nu tar han över Expressens västsvenska edition GT.

– Det känns väldigt roligt och spännande. Eftersom jag är från Vara och tidigare har arbetat 1,5 år på GT så har jag många vänner i Göteborgsområdet. Så det här känns på många sätt som att komma hem, säger Christer El-Mochantaf till Medievärlden.

Även i sin tidigare roll på systertiteln Kvällsposten har han haft en hel del att göra med GT.

– Jag känner redaktionen väl, vet vilka de är och vad de går för – och vill påstå att där finns några av Sveriges bästa reportrar.

Thomas Mattsson, chefredaktör och ansvarig utgivare för Expressen, är glad över rekryteringen:

– Christer El-Mochantaf är en engagerad och driven kvällstidningsjournalist. Med honom som chefredaktör kommer GT att kunna fortsätta utveckla sina viktiga granskningar och dominera som nyhetskälla i Västsverige.

Christer El-Mochantaf tillträder sin nya tjänst i maj.

– GT ska fortsätta göra viktig journalistik i form av granskningar och samhällsreportage, men vi ska också se till att underhålla läsarna i sann kvällstidningsanda.

Han efterträder Sofia Dahlström som blir programchef på SVT:s samhällsavdelning i Göteborg.

Läs också

GT:s chefredaktör går till SVT (2019-01-22)