Annons: Mediedagen 2019

Stampen vill säga upp 50 tidningsbud

Morgonkollen

Förändringarna och neddragningarna i distribution av Stampens tidningar får konsekvenser för personalstyrkan. Ett femtiotal tidningsbud i Bohuslän kommer nu att varslas. Fallande upplagor ligger bakom, uppger P4 väst.

Tidningsutdelningen i Bohuslän kommer att minska eller helt läggas ned– och därför kommer Stampen att varsla mellan 50 och 60 tidningsbud. Det säger Transportarbetarförbundet, som förhandlat en ny organisation med VTD, till P4 Väst.

Redan i december kunde Medievärlden berätta att det var neddragningar att vänta för tidningsbuden på västkusten.

”De kommer att skruva på distrikten för att bli mer effektiva. Det innebär att det blir färre som går ut med tidningen”, sa Transports ombudsman Peter Åkesson då.