Annons: Mediedagen 2019
Mats Larsson på plats i Budapest. Foto: Press.

Expressen skickar Mats Larsson till Budapest

Inför EU-valet kommer Expressens meriterade korrespondent Mats Larsson bevaka Centraleuropa på plats i Ungern.

Mats Larsson, som tidigare varit korrespondent i New York, London och Peking ska bevaka Centraleuropa framöver, med speciellt fokus på hur frågor skildras där inför EU-valet i maj, för att se saker ut ett bredare perspektiv.

”Det finns stora orosmål över Europa inför Brexit och ett EU-val där flyktingfrågan är dominerande och polariserande; vi har ofta tittat från västperspektiv men kommer nu att tillföra reportage och analyser från delar av EU där demokratin nedgraderas och från samhällen som SD sett som föregångsländer”, säger Magnus Alselind, redaktionschef med ansvar för nyhetsarbetet i ett pressmeddelande.

Mats Larsson säger själv att området är intressant med tanke på den stundande EU-valet.

”Politiker som Viktor Orban i Ungern, Italiens Matteo Salvini och Frankrikes Marine Le Pen hoppas kunna forma om EU inifrån och ser det kommande EU-valet som historiskt. Eller som Viktor Orban säger: Europa var vår framtid en gång, i dag är det vi som är Europas framtid. Expressen kommer att vara där och bevaka”, säger han i ett pressmeddelande.