Annons: Mediedagen 2019
Östersunds FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg. Foto: Robert Henriksson/Uppdrag granskning.

Daniel Kindberg anmäler Uppdrag granskning till Granskningsnämnden

Efter granskningen om ekonomiska oegentligheter i fotbollsklubben Östersunds FK anmäler klubbens tidigare ordförande Daniel Kindberg Uppdrag granskning till Granskningsnämnden, skriver Expressen.

Under tisdagen lades Uppdrag granskning nya avsnitt om hur ekonomiska oegentligheter kan ligga bakom framgångarna för Östersunds FK ut på SVT Play. Fotbollsklubbens tidigare ordförande Daniel Kindberg valde att inte delta i programmet, något han motiverat med att det ska vara tendentiöst.

Nu väljer han att ta saken vidare och anmäler programmet till Granskningsnämnden, skriver Expressen.

”Uppdrag gransknings program visar att de inte kan klara av att läsa avtal, förstå en resultat- och balansräkning samt saknar grundläggande kunskap om hur en förhandling i en fastighetsaffär går till,”, säger Daniel Kindberg i ett pressmeddelande.

Hans Peterson Hammer, huvudredaktör för Uppdrag granskning, delar inte Daniel Kindbergs åsikt om programmet.

”Vi anser att vi har belagt allt som vi pratar om. Vi ser inte i någon punkt att det inte finns grund för det vi berättar. Vi har erbjudit Kindberg att vara med i programmet. Inför publiceringen har vi följt våra rutiner och visat uppgifterna vi kommer att lägga fram. Han har haft synpunkter och vi ser inte att han har haft stöd för dessa”, säger han till Expressen.