Annons: Mediedagen 2019

SR:s sociala medier-handbok görs i ny version

Sveriges Radios handbok i sociala medier har kommit ut i en ny, nätbaserad version vilken går att uppdatera löpande.

Den första sociala medier-handboken för redaktionell användning lanserades av Sveriges Radio 2013. Sedan dess har det utkommit en andra version. Sammanlagt har de två versionerna laddats ned över 100.000 gånger och bland annat använts i undervisningen på svenska journalistutbildningar.

I dagarna har det släppts en ny utgåva vilken beskrivs som en nätbaserad guide, vars innehåll kommer att uppdateras kontinuerligt samt byggas ut vid behov.

”Medielandskapet och de sociala medierna förändras i rasande fart, och utvecklingen på internet ställer nya krav på journalistiska verktyg och metoder. Vi kommer att uppdatera guiden löpande med ny kunskap, eller när förutsättningarna på olika områden förändras”, säger Nicklas Malmberg, utvecklingsredaktör, i ett pressmeddelande.