Annons: Mediedagen 2019
Belinda Olsson, programledare för Opinion live. Foto:Press.

Efter hot: SVT ställde in debatt

SVT:s Opinion live skulle debattera attacker mot svenska bönder. Men bönderna vågade inte ställa upp i tv, då de var oroade för vad militanta aktivister kunde tänkas göra, skriver GP.

Göteborgs-Posten har granskat den militanta djurrättsrörelsen, som attackerar bönder som håller djur i sin produktion. Under torsdagen planerade SVT:s program Opinion live att ha en debatt om ämnet, men ingen av bönderna vågade ställa upp, skriver GP. Även efter att SVT erbjudit bönderna att delta anonymt avböjde samtliga.

”Det var först nu det gick upp för oss hur rädda de egentligen är. Att de känner att de inte vågar berätta vad de har blivit utsatta för och oroar sig för att deras berättelser ska vändas mot dem”, säger Belinda Olsson, programledare för SVT:s Opinion live till GP.