Annons: Mediedagen 2019
Petteri Flanagan Karttunen. Foto: Theresia Viska

SJF får ny kommunikationschef

Den tidigare SVT-medarbetaren Petteri Flanagan Karttunen ersätter Jacob Lapidus i rollen som kommunikationsansvarig på Journalistförbundets kansli.

Jacob Lapidus har varit ansvarig för Journalistförbundets kommunikation sedan våren 2017. I december förra året sade han upp sig för att gå till tjänstepensionsföretaget Alecta. En tjänst han tillträder den 1 mars.

Nu står det klart att Jacob Lapidus ersätts av Petteri Flanagan Karttunen på förbundet. Petteri Flanagan Karttunen kommer närmast från uppdraget som presskommunikatör på TCO. Dessförinnan har han arbetat många år på SVT. Han började 2004 på SVT Smålandsnytt i Växjö. Under sex år, 2010-2016, arbetade han heltid som SJF:s ordförande på public service-bolaget.

– Jag har så många år bakom mig inom Journalistförbundet i olika roller. Tio år i förbundsstyrelsen, jag har varit vice ordförande i a-kassan, distriktsordförande, jobbat fackligt lokalt, och även massor av år som journalist inom SVT. Nu har jag också jobbat ett år med kommunikation och pressfrågor på TCO – varför ska jag göra det på TCO när jag kan göra det på Journalistförbundet, där jag har ett sådant stort hjärta också? säger Petteri Flanagan Karttunen till Journalisten.

Sin nya tjänst tillträder Petteri Flanagan Karttunen i mitten av mars.