Annons: Mediedagen 2019
Filip Kotsambouikidis. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Filip Kotsambouikidis blir ny Östeuropakorrespondent

SR har utsett Filip Kotsambouikidis till ny korrespondent för Östeuropa. Han har tidigare varit trainee på Ekots utrikesredaktion.

Sveriges Radios Östeuropakorrespondent bevakar utvecklingen i Ungern, Grekland, Albanien, Cypern, Rumänien, Bulgarien, Bosnien, Kroatien, Kosovo, Makedonien, Montenegro, Slovenien och Serbien.

Nu har Filip Kotsambouikidis fått tjänsten. Han tillträdet den 1 februari. Under 2017 var han Sveriges Radios utrikestrainee, och har tidigare arbetat, utöver på Ekot, på TT och på nyhetsbyrån Direkt.

”Det är en väldigt intressant region att bevaka. I flera av länderna i området ser vi stora politiska förändringar, och jag ser det som en spännande utmaning att förstå utvecklingen och försöka ge olika perspektiv på skeendena. Det känns också extra kul att få den här tjänsten med tanke på att jag tidigare varit trainee på Ekots utrikesredaktion”, säger han om sin nya tjänst i ett pressmeddelande.

Han ersätter den tidigare Östeuropakorrespondent Johanna Melén, som haft tjänsten sedan 2014. Hon kommer återvända som reporter på Ekot.