Annons: Fojo
NTM köper Sörmlands media. Foto: Press

Klart: NTM köper Sörmlands Media

NTM-koncernens köp av Sörmlands Media är klart. Koncernen tar nu över Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter.

Den affär som tidigare var aviserad mellan Sörmlands Media och NTM är klar. Nu återstår bara ett godkännande från konkurrensverket innan NTM får tillträdde den 28 december.

I affären ingår koncernens tre tidningar Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter, samt tryckerierna Ektab och Österbergs.

Exakt hur sammanslagningen kommer se ut och vilka synergier som NTM ser när de nu tar över de tre tidningar som ingår i Sörmlands Media vill NTM:s koncernchef Lennart Foss säga innan affären är klar, men han säger att de har ”en game plan”.

– Exakt hur vi kommer arbeta kommer vi berätta vid planerat tillträde. Det är för tidigt att gå händelserna i förväg, säger han.

De tre tidningarna i koncernen är de sista i Sverige som trycker i så kallat berliner-format. Samtidigt har NTM en central redigeringshubb i Norrköping som ritar tidningar i tabloid-format. Lennart Foss vill inte gå in på detaljer kring tidningarnas framtida format men säger:

– Jag har sagt tidigare att jag inte tror att det är någon fördel att vara de sista tre berliner-tidningarna i Sverige när resten är tabloid. Men det är en sak som vi kommer hantera efter den 28 december tillsammans med anställda och ledningen.