Annons: Mediedagen 2019
Eric Rosén, biträdande redaktör på Aftonbladet. Foto: Magnus Sandberg

Eric Rosén till Aftonbladet

Nedlagda Politisms chefredaktör Eric Rosén blir biträdande redaktör med ansvar för bland annat kommunikation på Aftonbladet.

Eric Rosén får en nyskapad roll som Associate Editor, biträdande redaktör, med ansvar för kommunikationsfrågor och att driva olika projekt ”för att stärka Aftonbladet i publicistiska och etiska frågor”. Han ska jobba tätt ihop med ledningsgruppen och representera Aftonbladet i externa sammanhang, enligt ett pressmeddelande.

”Vi arbetar just nu med att utveckla både vår interna kultur och förståelsen för vår digitala resa framåt. I det arbetet kommer Eric Rosén att vara en viktig länk som bidrar till att binda samman journalistiken, affären och den publicistiska idén till en tydligare kommunikativ helhet, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson i en kommentar.

Eric Rosén har de senaste fem åren varit chefredaktör och ansvarig utgivare på Politism. Tidigare har han varit redaktör på Dagens Arena och nyhetschef på Nyheter 24.

”Att få möjlighet att gå in och jobba med Aftonbladet under en avgörande tid, i ett medielandskap där så mycket förändras så snabbt, känns fantastiskt. Vi står inför otroligt spännande och utmanande år. Aftonbladet har en unik position att bygga vidare på och en lång resa att göra. För mig är det ett drömjobb att vara med och påverka hur den resan ser ut”, säger Eric Rosén i pressmeddelandet.

Han tillträder den nya tjänsten 8 november.