Annons: Fojo
VLT:s chefredaktör och ansvarige utgivare Daniel Nordström, deskchef Nergiz Nora Westerberg, politiske redaktören Richard Appelbom och kulturredaktör Erik Jersenius. Bild: Tony Persson

VLT bjuder in till samtal om lokaljournalistik

På lördag är det kulturnatt i Västerås. På VLT bjuder man därför in läsare och allmänhet till ett samtal om lokaltidningens roll och framtid.

Vilken betydelse har VLT för den lokala demokratin och Västerås utveckling som stad? På vilket sätt kan den utveckling som vi ser i USA – där lokaltidningarna drabbats hårt av läsartapp och minskade annonsintäkter – undvikas? Och hur ska VLT kunna förvalta sitt journalistiska uppdrag i en ny tid? Det är frågor tidningens kulturredaktör Erik Jersenius ställer i en krönika och tänker lyfta för diskussion på VLT:s redaktion klockan 15 på lördag.

På plats finns Västerås stads stadsdirektör Bo Dahllöf och Region Västmanlands regiondirektör Anders Åhlund. Från VLT medverkar Erik Jersenius, chefredaktören Daniel Nordström, deskchefen Nergiz Nora Westerberg och den politiske redaktören Richard Appelbom.