Annons: PP Pension

Före detta Fox News-chef tar plats i Vita huset

Morgonkollen

Bill Shine, tidigare hög chef på den amerikanska tv-kanalen Fox News, blir vice personalchef för president Donald Trumps kommunikationsavdelning.

Redan i slutet av juni rapporterade amerikanska medier att Bill Shine pekas ut som Trump-administrationens nya kommunikationschef. Nu meddelar Vita huset att den tidigare Fox News-chefen blir vice personalchef för Donald Trumps kommunikationsavdelning. Det rapporterar CNBC.

”Han tar med sig två decenniers erfarenhet av att ha arbetat med tv, kommunikation och ledning till sin nya roll”, står i ett uttalande från Vita huset.

Bill Shine fick lämna sin höga chefsposition på Fox News 2017. Det sedan han anklagats för att mörka de anklagelser om sexuella trakasserier som framför allt riktats mot bolagets ordförande Roger Ailes, Shines tidigare chef.