Annons: Fojo

Omni lanserar politikbrev

Nyhetstjänsten växlar upp sin politikbevakning inför valrörelsen.

Omni har lanserat ett nyhetsbrev som ska ge prenumeranterna politikfördjupning.

– Vi lanserade det första brevet för ett par veckor sedan. Det är ett sätt för oss att markera att valrörelsen är igång och att vi på Omni växlar upp tempot, säger Calle Sandstedt, politik- och utvecklingsredaktör på Omni.

Vilka hoppas ni nå med det?

– Vi vill nå en av våra kärngrupper, den framåtlutade nyhetsläsaren med stort intresse för svensk politik. Men så klart är det roligt om vi utöver det kan skapa intresse även utanför den gruppen.

Tanken är att det ska komma ut ett brev i veckan fram till valet till riksdag, kommun- och landsting hålls den 9 september 2018.

– Undantaget är Almedalen, då vi precis som tidigare år kommer att skicka ut ett dagligt brev som sammanfattar utspelen, analyserna och eventuella snackisar.

Innehållet ska ge en fördjupning i ett aktuellt ämne genom länkar till flera olika källor. Calle Sandstedt exemplifierar:

– I fredags skickade vi ut ett brev inför SCB-mätningen (på tisdag) om partierna som dansar på riksdagsspärren, och hur det påverkar väljarna.

Kan det bli aktuellt med fler nyhetsbrev inom den närmsta framtiden?

– Absolut. Vi har ju redan vårt väldigt uppskattade Morning Brief från Omni Ekonomi och tidigare har vi skickat ut nyhetsbrev på veckobasis.