SJF stöttar norska systerförbundets strejk

Morgonkollen

Svenska Journalistförbundet (SJF) uttalar sitt stöd för kollegorna i Norge som strejkar för bland annat högre löner.

På tisdagseftermiddagen gick 1 700 NRK-anställda ut i strejk. Bakgrunden var att löneförhandlingarna mellan fackförbundet Norsk Journalistlag och arbetsgivarorganisationen Spekter brutit samman. Sedan dess är NRK:s tv- och radiotablå kraftigt reducerad, vilket bland annat påverkade gårdagens traditionsenliga sändningar från det norska nationaldagsfirandet.

Svenska Journalistförbundet stöttar de norska kollegornas beslut att gå ut i strejk:

”Det är lätt att sympatisera med kraven som vårt systerförbund lagt fram. Vi stöttar kollegorna i deras kamp för bättre villkor, säger Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling”, kommenterar förbundsordförande Jonas Nordling på SJF:s hemsida.