Annons: Mediedagen 2019
Ebba Bonde. Foto: Staffan Löwstedt

Hon blir ny visuell chef på SvD

Svenska Dagbladets art director Ebba Bonde blir visuell chef på tidningen.

Sedan två år tillbaka arbetar Ebba Bonde på konsultbasis med SvD:s papperstidning, SvD:s explainers samt SvD:s marknadsföring. Nu får hon ansvar för tidningens visuella journalistisk.

”Hon har visat sig vara en utomordentligt kompetent och skicklig person och som jag är övertygad om är helt rätt kraft att leda detta spännande arbete tillsammans med Joakim Ståhl, som blir biträdande visuell chef, och övriga medarbetare på bildredaktionen”, säger SvD:s publisher Fredric Karén.

Ett tydligt grafiskt formspråk har blivit allt viktigare, enligt Fredric Karén. I dag är den visuella journalistiken en mix av fotografier, video, text och grafik. Och att sticka ut i flödet – inte minst på sociala medier – är i dag svårare, men nödvändigt för att nå fler läsare.

Ebba Bonde ser fram emot sin nya roll:

”Eftersom våra vanor i de digitala flödena hela tiden förändras ställs det också helt nya krav på den visuella journalistiken. Att få möjlighet att leda och utveckla den visuella journalistiken på Svenska Dagbladet tillsammans med SvD:s fotografer, de som jobbar med video och grafiktecknare, ser jag som ett extremt roligt och spännande uppdrag”, säger Ebba Bonde.