Annons: Årets dagstidning 2019

Aktiv moderat inhoppande reporter på Laholms Tidning

En reporter, som regelbundet det senaste året arbetat på Laholms Tidning, är engagerad inom Moderaterna i Ängelholm.

Kommunreportern Anders Davidsson kandiderar för Moderaterna till årets kommunval. Samtidigt bevakar han politik för Laholms Tidning, rapporterar Hallandsposten (kräver inlogg). Så sent som i förra veckan gjorde han till exempel ett jobb om Moderaterna i Halland för tidningens räkning.

Men Laholms tidnings publisher Lars Bernfalk har förtroende för Anders Davidsson – trots att Davidssons olika roller innebär motstridiga intressen. Och som det är nu tror Lars Bernfalk inte att tidningens trovärdighet skadas, men det kan förändras:

”Det kan det göra om det får stor uppmärksamhet. Jag håller med om att det i grunden inte är en bra situation. Samtidigt är han en jätteduktig kommunreporter och kunnig inom det området”, säger Lars Bernfalk till SVT Nyheter Halland.