Aftonbladets vinst: 255 miljoner

Aftonbladet resultat ökade till 255 miljoner förra året trots att omsättningen minskade.

Aftonbladet gör 255 miljoner svenska kronor i vinst under helåret 2017. Det visar ägarkoncernen Schibsted Sveriges resultat för 2017 som släpptes på torsdagsmorgonen. Årets vinst på Aftonbladet är en ökning med 19 miljoner kronor jämfört med året innan, då resultatet hamnade på 236 miljoner svenska kronor.

Men precis som för Schibstedkollegan SvD så sjunker omsättningen under 2017. Aftonbladet omsatte 2016 1,9 miljarder svenska kronor, samma siffra 2017 landade på 1,8 miljarder svenska kronor.

”Det är en stor prestation av publisher Sofia Olsson Olsén och hennes medarbetare att leverera det här starka resultatet för både kvartalet och helåret. Aftonbladet är inte bara svenska folkets primära nyhetsförmedlare med sin enorma räckvidd utan även ett medieföretag med en god och lönsam affär. Det är glädjande och föredömligt, inte minst mot bakgrund av att det strukturella tappet i print fortsätter, säger Raoul Grünthal”, säger Schibsted Medias vd Raoul Grünthal, till Aftonbladet Inifrån.

Fjärde kvartalet ökade resultatet (EBITDA) med 38 procent till 91 miljoner kronor.