Annons: Mediedagen 2019

Stora förändringar på extremhögersajt efter anmälan

Efter polisanmälan mot den extremhögersajt som anklagar över 83 000 namngivna personer för brott har stora förändrignar skett på sajten.

Sent igår kväll stängde sajten end sin sökfunktion så att det inte längre går att söka fram någons fängelsestraff med hjälp av födelsedatum. Dessutom har sajten tagit bort personer som frikänts, skriver föreningen Juridikfronten som ligger bakom polisanmälan.

”Vi betraktar detta som en framgång. Det viktigaste är att tiotusentals sannolika brottsoffer – de uthängda – nu slipper lida av fortsatt publicering. Det gläder oss att vår insats kunde ha en sådan effekt, säger föreningen ordförande Martin Tunström till tidningen Avsnitt.

Läs också

Extremhögersajt anmäls för 83 000 namn