Jenny Hedelin, ansvarig Event Metro.

Metro arrangerar internationell e-sport-gala

På galan Sthlm esport Awards som kommer att arrangeras i Stockholm ska världens främsta e-sportsutövare prisas.

Galan arrangeras den 3 september på Grand Hôtel i Stockholm. Initiativtagare är Metrokoncernen och ägaren Custos Group. Enligt Magnus Jonsson, styrelseledamot i International esports Federation, IeSF är Sthlm esport Awards den första i sitt slag.

Lanseringen beskrivs i ett pressmeddelande som en del av ”den pågående affärsutvecklingen inom Metrokoncernen”, vilken intensifierades samtidigt som Custos tog över ägandet i februari.

”E-sporten är här för att stanna. Att vi nu initierar och producerar världens första internationella esportgala visar att Metrokoncernen och dess ägare tar en aktiv roll i utvecklingen av denna spännande bransch”, säger Jenny Hedelin, ansvarig för Metros nya affärsområde och eventstrategi.

Satsningarna på e-sport har varit många på Metro. Förra hösten – i samband med att Area Academy ansökte om medlemsskap i Riksidrottsförbundet – tog Metro ställning genom att viga hela sporten åt e-sporten. Några veckor senare knöt man till sig e-sportstjärnan Emil ”HeatoN” Christensen som sportkrönikör. I mitten av april rekryterades en redaktör för att stärka bevakningen. Och i juni meddelade Metro att man planerade att starta e-sport-tv.