Lena K Samuelsson blir tf publisher på Aftonbladet

SvD:s tidigare chefredaktör Lena K Samuelsson blir tillförordnad publisher på Aftonbladet under tre månader då Sofia Olsson Olsén är sjukskriven.

Sedan tidigare står det klart att Lena Mellin går in som ansvarig utgivare under Sofia Olsson Olséns sjukskrivning. I dag meddelade Schibsted också att Lena K Samuelsson blir tillförordnad publisher på tidningen:

”Med Lena K Samuelsson får Aftonbladet en stark och erfaren ledare. Hon kan nu tillsammans med Lena Mellin, övrig ledning och medarbetare fokusera på att utveckla journalistiken och affären samt göra Aftonbladet till en ännu bättre arbetsplats”, säger Raoul Grünthal, vd för Schibsted Media och Aftonbladets styrelseordförande.

Sofia Olsson Olsén utsågs till publisher för Aftonbladet i april 2016, men är sedan början av december i år sjukskriven. Bakgrunden till sjukskrivningen är den press hon utsatts för som publisher, utgivare och arbetsgivare i samband med höstens uppmärksammade #metoo-rörelse.

 

Läs gärna Medievärldens personporträtt av Lena K Samuelsson från 2008.