Programledare på SR utreds för sexuella trakasserier

En kvinnlig programledare utreds internt för sexuella trakasserier och olämpligt beteende, avslöjar Expressen.

Enligt Expressen handlar det om en känd kvinnlig programledare som har sjukskrivit sig i samband med internutredningen som initierades.

I samband med #metoo har anställda berättat för SR-chefer att programledaren ska ha vidrört kollegor på ett olämpligt sätt och utsatt flera personer för oönskad uppvaktning under och utanför arbetstid, skriver Expressen.

Efter avslöjandet lade Sveriges Radio ut en text på sajten: ”Sveriges Radio inledde för cirka tre veckor sedan en internutredning gällande en arbetsplats inom Sveriges Radio. Utredningen startades efter det att uppgifter lämnats till den närmaste arbetsledningen i den aktuella delen av företaget. Utredningen pågår fortfarande och inga slutgiltiga beslut är tagna men redan nu har företaget vidtagit ett stort antal åtgärder i ärendet. Utredningen genomförs i samverkan med facken på Sveriges Radio.”