NTM börjar med AI på sajterna

NTM ska börja använda artificiell intelligens för datadriven publicering på koncernens nyhetssajter.

NTM ska bygga en modell för att automatisera delar av det manuella redaktörsskapet med hjälp av algoritmer för datadriven publicering. Projektet inleds vid årsskiftet och beräknas kosta drygt 15 miljoner kronor under tre år. NTM får 6,1 miljoner kronor från Presstödsnämndens utvecklingsstöd för projektet.

”Den nya tekniken med artificiell intelligens ger oss stora möjligheter att stärka journalistiken och göra våra sajter mer relevanta för varje enskild besökare, samtidigt som journalisterna får mer tid över åt att skapa kvalitativ, lokal journalistik, säger Björn Lövenlid”, chef för redaktionell utveckling inom NTM-koncernen och projektledare för koncernens AI-projekt.