Inget ljus i avtalsförhandlingarna

Tv-bråket mellan Discovery och ComHem/Boxer fortsätter. Inget nytt avtal i sikte, enligt Discovery.

Vid midnatt löper det nuvarande distributionsavtalet ut och parterna har ännu inte enats i förhandlingarna kring ett nytt avtal. Söndagens VM-kvalmatch mellan Sverige och Vitryssland är därmed i fara för ComHem/Boxers kunder.

I ett pressmeddelande skriver Discovery Network Sweden att inget nytt avtal är i sikte. Vidare anklagar Henriette Zeuchner, vd för Discovery Networks Sweden, ComHem/Boxer för att ”leka kurragömma med sina kunder”.

”I måndags skickade vi ett nytt erbjudande till ComHem/Boxer. Och nu, bara timmar innan avtalet löper ut, är allt de kommer tillbaka till oss med i princip bara en önskan om ännu en ny förlängning av förhandlingsperioden. Och de kräver bestämt att betala oss mycket mindre än de gör i dag”, säger Henriette Zeuchner i en kommentar.

Läs också

Discovery återigen i avtalsbråk