Annons: Mediedagen 2019

Finansflopp för bolaget bakom NTM:s streamingtjänst

Flow Network har fått omkring 50 miljoner kronor i riskkapital. Bland annat från tidigare storägaren NTM. Nu är det värderat till 10,2 miljoner kronor.

I början av året tvingades Flow Network till att upprätta en kontrollbalansräkning då pengarna i kassan var slut efter tre rejäla förlustår, skriver Breakit. Sedan starten har bolaget haft intäkter på totalt 1,6 miljoner kronor samtidigt som förlusten totalt är på 52 miljoner kronor.

NTM ägde under en period en fjärdedel av bolaget men var inte med i den senaste finansieringsrundan. I och med den sjönk bolagets värdering från 33 miljoner kronor till 10,2 miljoner kronor och NTM:s andel till bara en halv procent.

”Vi tyckte att vi hade stoppat in tillräckligt mycket för tillfället, sedan får vi se om vi kommer tillbaka. Jag vet att det fungerar väl i Flow nu. De ökar sin distribution och säljer mer reklam”, säger Lennart Foss, vd på NTM, till Breakit.

Även den tidigare majoritetsägaren Harald Mix visar tecken på att tröttna på att skjuta till pengar. Hans andel har gått från 88 till 10 procent. Enligt Breakit är Metros ägare Christen Ager-Hanssen möjlig köpare av aktieposten.