Annons: Mediedagen 2019

Guardian får nytt format

Brittiska Guardians papperstidning går från Berlinerformat till tabloid.

Guardian var den första och enda stora brittiska titeln som valde Berlinerformatet, vilket är högre än tabloid och smalare än ett broadsheet. Men nu bekräftar tidningen att man planerar en övergång till tabloid, skriver The Drum.

Bakgrunden till bytet av formatstorlek är de senaste årens stora förluster. Guardian försöker nu kapa sina kostnader vilket övergången till tabloid är en del i. Framåt kommer också trycket att outsourcas till Trinity Mirror.

“Berliner är ett vackert format som har tjänat våra läsare utmärkt i 12 år men vi vet att det är vår prisade, kvalitativa, självständiga journalistik som våra läsare värdesätter snarare än formatet och storleken på vår tidning”, säger Guardians chefredaktör Katharine Viner.