Annons: Mediedagen 2019
Foto av Alexander D´Este
Foto av Alexander D´Este

Gota Media och Ifrågasätt tecknar avtal

Den trollfria kommentarsplattformen Ifrågasätt inleder ett testsamarbete med Gota Media.

Samarbetet drar igång i slutet av sommaren. Först under en testperiod, då delar av Barometern.se öppnas för kommentarer. Men det nya avtalet medger att hela Barometerns webbsajt samt övriga tidningar i Gota Media framåt kommer att öppna sina kommentarsfält.

”Vår kommentarsplattform är mogen för lansering nu, och jag är glad över att vi tillsammans med Gota Media kan skapa fler och bättre diskussionsplatser med värdefulla kommentarer”, säger Gustav Hjärn, vd och grundare av Ifrågasätt.

Avtalet är det första som Ifrågasätt tecknar med en kommersiell kund. Men diskussioner med andra medieaktörer pågår just nu.

”Gota Media har varit väldigt engagerade och därför känns det extra kul att de blev först med att bestämma sig för att införa vårt system. Vi tror dessutom att vi kan berätta om fler samarbetspartners inom ett par veckor”, säger Gustav Hjärn.

De tidigare Phonera-medarbetarna Gustav Hjärn, Henric Wiklund, Mattias Tönnheim och Mats Nilsson grundade debattplattformen Ifrågasätt sommaren 2015. Ambitionen var att utveckla en debattplattform fri från nättroll och oseriösa debattörer vars ökade närvaro gjort att många mediesajter stängt sina kommentarsfält.

I maj valdes Göteborgs-Postens förre vd Lars Rundblom samt Fokus medgrundare Lars Grafström in som nya ledamöter i Ifrågasätts styrelse, vilket Medievärlden rapporterade om.