11 danska nyhetstidningar läggs ned

Jysk Fynske Medier lägger ned de sju nyhetstidningar koncernen tog över från konkurrenten Politikens Lokalaviser. Och samtidigt läggs ytterligare fyra tidningar ned.

För knappt två veckor sedan delade de danska mediekonkurrenterna JP/Politiken och Jysk Fynske Medier upp Jylland mellan sig. Uppgörelsen ledde till att Politikens Lokalaviser tog över sju av Jysk Fynske Mediers nyhetstidningar i Århusområdet samtidigt som Jysk Fynske Medier tog över sju av Politikens Lokalavisers nyhetstidningar i andra delar av Jylland.

Men nu har Jysk Fynske Medier beslutat att lägga ned de sju titlar som mediekoncernen tog över, skriver Fyens.dk. Det handlar om Lokalavisen i Kolding, Haderslev, Aabenraa, Sønderborg, Esbjerg, Varde och Odense. Och samtidigt läggs Lokalavisen i Vejle, Fredericia, Horsens och Odder ned.

”Det är ingen hemlighet att den lokala annonsmarknaden är under press från utländska konkurrenter som Google och Facebook så det är en helt naturlig och förnuftig konsolidering att vi framöver bara kommer att driva en nyhetstidning i Odense”, säger Jysk Fynske Mediers vd Jesper Rosener till Danske Medier.