Förundersökningen kring attacken mot SR:s Rysslandskorrespondent Maria Persson Löfgren har lagts på is. Foto: Sveriges Radio

Utredning om attacken mot SR-korrespondent läggs på is

Rysk polis kommer inte vidare i förundersökningen kring fjolårets attack mot en grupp journalister och människorättsaktivister i Ingusjien. Därför läggs utredningen på is, rapporterar den ryska tidningen Gazeta.

I mars förra året blev Sveriges Radios Rysslandskorrespondent Maria Persson Löfgren överfallen av maskerade män i samband med en reportageresa i den ryska delrepubliken Ingusjien. Hon och tre andra journalister samt flera människorättsaktivisten färdades i en bil som stoppades av ett 30-tal beväpnade män.

Männen slog på bilen, krossade rutorna och släpade ut passagerarna. Maria Persson Löfgren och de andra som åkt i bilen misshandlades och rånades sedan. Därefter sattes bilen i brand. Samtliga som utsattes för attacken klarade sig med lindriga skador, men Maria Persson Löfgren fick ett skärsår i låret.

Nu skriver Gazeta.ru att förundersökningen kring attacken lagts på is, rapporterar Sveriges Radio. Anledningen ska vara att polisen inte kommer vidare i utredningen i och med att man inte lyckats hitta förövarna.