Ida Ferm – Foto: Magnus Grimstedt.

Hon blir nyhetschef på LT

Ida Ferm tar över som nyhetschef och ställföreträdande utgivare på LT.

Ida Ferm blir nyhetschef och ställföreträdande utgivare på Länstidningen i Södertälje. Hennes senast tjänst var som nyhetschef över Mittmedias sportredaktioner på Nerikes Allehanda, Länstidningen Södertälje och Norrtelje Tidning.

– Det känns bra och spännande. Jätterolig utmaning att få vara med och utveckla LT. Det är en spännande region och redaktion, säger Ida Ferm till Medievärlden.

– Vi är inne i en digital omställning, jag ska vara med och fortsätta driva denna framåt. Dessutom gör vi en satsning på plusinnehåll. Andra förändringar kommer utkristallisera sig framöver. Vi kommer fortsätta på det tidigare spåret. Det kommer inte ske någon stor omläggning, utan vi ska fortsätta på den nuvarande utvecklingen.

Hur känns det att lämna Mittmedias sportredaktioner bakom dig?

– Det känns dubbelt. Jag trivs och har trivts väldigt bra på sporten. Tog mig en lång funderare inför beslutet. Det har varit en rolig och utvecklande period i Mittmedia sport, en jätterolig tid. Samtidigt är den nya tjänsten en för rolig utmaning för att säga nej till.

Ida Ferm tillträder sin nya post 1 april och ersätter Lillan Hedlund. Mittmedia sport arbetar nu för att rekrytera en ersättare till Ida Ferm.