Annons: Mediedagen 2019
Karl Martinsson och Jenny Berggren är nya reportrar på Arbetet. Foto: Eva Vaihinen

Arbetet rekryterar två

Tidningen Arbetet knyter till sig grävreportern Jenny Berggren och databasjournalisten Karl Martinsson.

Jenny Berggren har arbetat som journalist sedan 1998. Hon har en bakgrund från Situation Sthlm, Kommunaktuellt och nu senast från tidningen Byggnadsarbetaren. År 2011 nominerades hon till Sveriges tidskrifters utmärkelse Årets journalist. Och två och ett halvt år senare nominerades hon och dåvarande kollegan Björn Wendelborn Barr, också på Byggnadsarbetaren, till en Guldspade för sin granskning av Skanskas internationella verksamhet.

”Att gräva i arbetsmarknadsfrågor innebär att man kommer väldigt nära enskilda människor samtidigt som man får granska stora ekonomiska och politiska intressen. Jag ser fram emot att fortsätta det jobbet på Arbetet”, säger Jenny Berggren till Arbetet.

Innan Karl Martinsson kom in i mediebranschen arbetade han som vårdbiträde i Göteborg. Sin journalistiska bana började han på Åland som radio- och tidningsreporter. Därefter arbetade han fem år på lokaltidningen Mitt i, där han framför allt sysslat med databasjournalistik.

”Statistik går att omvandla till engagerande journalistik”, säger Karl Martinsson, som ser stora möjligheter att fortsätta det arbetet genom att granska allt från olyckor och arbetsmiljöbrott till företagsvinster.