Annons: Mediedagen 2019

DN överklagar i bildtvisten med Skyttedal

Med stöd av Svenska Fotografers Förbund (SFF) överklagade Sara Skyttedal nyligen patent- och marknadsdomstolens dom kring Dagens Nyheters (DN) publicering av Skyttedals semesterbilder. Nu överklagar också DN.

Före jul gav patent- och marknadsdomstolen DN delvis rätt när de slog fast att det var okej att DN publicerade bilder de tagit från Sara Skyttedals Facebooksida, vilka föreställde Ebba Busch Thor vid ett stridsfordon. Däremot var det enligt domen fel att göra samma sak med sex andra bilder från resan till Israel.

Domen har överklagats av Sara Skyttedal och nu överklagas den alltså också av DN. Anledningen är att DN anser att de sex bilder de fälldes för bör vara tillåtna att publicera eftersom de ska betraktas på samma sätt som övriga, nämligen som ”redogörelse för dagshändelse”, rapporterar Journalisten.