Så blir Stampens sparpaket

Stampen varslar nu 34 tjänster, varav 14 redaktionella, om uppsägning.

Av de 14 redaktionella tjänsterna som försvinner finns 8 i Göteborg och 6 på övriga orter. Dessutom varslas 16 på tjänstemannasidan och 4 grafiska tjänster. Nu inleds de fackliga förhandlingarna.

”Vi har informerat våra medarbetare om att vi behöver sänka kostnaderna genom att varsla. Det är ett tungt och svårt besked, men nödvändigt för att anpassa organisationen till framtida intäkter. Vi kommer göra allt för att stödja våra medarbetare framåt i dialog med fackliga organisationer och Trygghetsrådet”, säger Stampen Medias vd Johanna Öberg i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver Stampen Media att de digitala intäkterna för Stampen har ökat med 26 procent sedan förra året och med 38 procent under tredje i år. ”Men den digitala ökningen räcker inte för att med bibehållen lönsamhet fullt ut kompensera för intäktstappet i print”

”Vårt fokus är att producera lokaljournalistik och innehåll som engagerar i alla våra kanaler. För att snabba på den digitala omställningen jobbar vi numera med en dedikerad organisation för att stärka vårt digitala erbjudande till både läsare och annonsörer. Under det senaste året har en egenutvecklad plattform för lokala sajter lanserats och vi har haft en fantastisk ökning av digitala intäkter. Framåt måste vi fortsätta öka digitalt och samtidigt kompensera intäktstapp på printsidan med besparingar. Samtidigt kommer vi fortsätta värna om våra papperstidningar som är viktiga för oss och våra läsare”, säger Johanna Öberg.