Annons: Mediedagen 2019
Comhem Foto: Pressbild

Konkurrensverket ger klartecken för Boxer-affären

Bredbands- och tv-företaget Comhem får köpa den statligt ägda tv-operatören Boxer.

I början av juni tillkännagav Comhem att man vill köpa statliga Boxer för närmare en och en halv miljard kronor.

Men innan någon affär blir verklighet måste den godkännas av Konkurrensverket. I augusti inleddes därför en särskild utredning i vilken verket skulle undersöka om en eventuell affär gör Comhem till en för dominerande aktör på marknaden för distribution av tv-tjänster.

Men nu ger verket alltså sitt klartecken. I ett pressmeddelande står att:

”Konkurrensverkets utredning ger inte stöd för att Comhems förvärv av Boxer skulle hämma förekomsten eller utvecklingen av en effektiv konkurrens avseende tv-distributörernas försäljning av tv-tjänster eller inköp av tv-kanaler.”