Annons: Mediedagen 2019
Christian Tamker tillträder som vd för arkivtjänsten Acta Publica.

Han tar över Acta Publica

Arkivtjänsten plockar nye vd:n Christian Tamker från Retriever.

Christian Tamker rekryteras från tjänsten som customer development manager på Retriever. Dessförinnan har han arbetat med försäljning och affärsutveckling på Affärsdata, Svenska Market Manager Partner AB och Confidence.

”Det här är en stor utmaning. Jag var med i uppstarten av produkten Business på Retriever och kunde även följa Allabolag.se växa från sin första besökare till att bli en succé. Att kunna vara delaktig från uppstart av en ny produkt är något jag älskar”, säger Christian Tamker i en kommentar.

De tidigare konkurrenterna nyhetsbyrån Siren och Piscatus gick samman i februari i år och den sammanslagna arkivtjänsten fick då namnet Acta Publica. Ända sedan starten tillhandahåller bolaget, enligt ett pressmeddelande, ”fler arkiverade myndighetsdokument än någon annan kommersiell aktör”.

”Från Sirens sida är vi mycket nöjda med rekryteringen. Vi är helt trygga med att han kommer att förvalta våra arkiv på bästa sätt”, säger Sirens vd Matti Larsson.