Annons: Mediedagen 2019

Hon tar över The Local

Morgonkoll

Emma Löfgren blir The Locals första svenska chefredaktör.

Emma Löfgren har varit tf chefredaktör på tidningen sedan februari 2015. Innan dess jobbade hon i tre år på tidningar i Skottland. Hon är också den första chefredaktören på tidningen som kommer från Sverige.

The Locals nio utgåvor i Europa har mellan 4,5 och 5 miljoner unika användare per månad varav omkring 1 miljon på den svenska sajten.  

”The Locals grundidé är att bli en bro mellan Sverige och världen – att måla en bild av händelserna i Sverige med kunskap inifrån, men med ett utifrånperspektiv.”

”Med Emma har vi en person som förstår vad världen vill läsa om Sverige samtidigt som hon har bra förutsättningar att navigera det svenska samhället. The Local Sweden kommer att växa ännu större med henne vid rodret. Att hon även skriver en vacker och perfekt engelska är grädden på moset,” säger James Savage, medgrundare och Managing Editor i ett pressmeddelande.