Herrey förlorar twittermålet

Förtalsbråket mellan Richard Herrey och Aftonbladet har fått ett slut.

Det var i augusti förra året som artisten Richard Herrey stämde Aftonbladet på 30 000 kronor för förtal. Det efter att tidningens kulturredaktör Martin Aagård kallat Herrey för ””din gamle rasist”” i ett inlägg från sitt privata twitterkonto efter det danska folketingsvalet i juni.

Aftonbladet hävdade till sitt försvar att de inte kunde ta ansvar för vad tidningens medarbetare uttrycker för privata åsikter i sina sociala medier-kanaler.

En månad senare dömde tingsrätten Aftonbladet att böta till Herrey. Men tingsrätten hade inte tagit ställning i förtalsfrågan utan beslutet grundade sig i att Aftonbladet inte hade svarat tingsrätten. Men Aftonbladet hade visst svarat Stockholms tingsrätt, vilket gjorde att domen senare inhiberades av Stockholms tingsrätt –– vilken ansåg att domen hade hanterats felaktigt.

Så i dag meddelades domen och det står därmed klart att Richard Herreys inte har rätt till skadestånd . Han blir istället skyldig att betala rättegångskostnader för både Aftonbladet och Martin Aagård.