Fortfarande inget ljus i förhandlingarna om Discovery

Avtalsförhandlingarna fortsatte under tisdagen utan resultat. Nu inleder Telenor en annonsbojkott.

Under tisdagen träffades Telenor och Discovery Networks för att komma överrens om ett nytt avtal för att Telenors kunder ska få tillbaka kanaler som Kanal 5, Kanal 9 och Kanal 11. Men parterna lyckades inte enas om en lösning.

Sedan i måndags har 800 000 Telenorkunder varit utan Discoverys kanaler på grund av ett avtalet löpte ut utan att företagen kommit överens om ett nytt. Discovery Networks kräver nämligen en prisökning samt vill bestämma vilka kanaler som ska ingå i paketet, vilket Telenorägda Bredbandsbolaget och Canal Digital inte accepterat.

I dag tog sig konflikten mellan nya uttryck när Telenor aviserade att man stoppar sin annonsering i Discovery Networks svenska kanaler tills man kommit överrens om ett nytt avtal.