Martin Jönsson går från SR till DN

Går tillbaka till tidningsvärlden. Får nyinrättad tjänst på DN.

På Dagens Nyheter får Martin Jönsson ett helt nytt uppdrag som redaktionell utvecklingschef. Hans funktion blir att ”identifiera och genomföra förändringar av arbetssätt, redaktionella system, journalistik och presentation”.

”Martin Jönsson har gedigen kunskap om såväl publicistik som digitalisering. Jag är väldigt glad att han börjar arbeta hos oss,” säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski till den egna tidningen.

Sedan våren 2013 arbetar Martin Jönsson som digital direktör på Sveriges Radio. Dessförinnan har han bland annat arbetat som kulturchef, redaktionschef och ansvarig utgivare på Svenska Dagbladet, varit gästprofessor i journalistik vid JMG i Göteborg samt varit chefredaktör för Journalisten och Nöjesguiden.

”DN har kommit långt på många områden när det gäller hur läsarna kan ta del av innehållet. Jag hoppas att jag kan bidra till att vässa redaktionen ytterligare och skapa bättre förutsättningar för en innovativ digital journalistik som på bästa sätt möter läsarnas behov”, säger Martin Jönsson.

Martin Jönsson börjar sin nya tjänst i mars.