Då startar ETC sina nya tidningar

Uppsala, Norrköping och Umeå får tillskott på tidningsmarknaden när ETC inom kort startar nya lokala tidningar där.

Tidningarna kommer att startas redan under första kvartalet enligt Johan Ehrenberg, ansvarig utgivare för Dagens Etc. Redaktionerna håller på att rekryteras och likaså arbetet med få de 1 500 prenumeranter per tidning som krävs för de ska startas.

Både i Umeå och Norrköping finns det s-märkta morgontidningar, även om de ägs av den borgerliga förstatidningen. Tror du er lansering kommer att drabba dessa?

– Framförallt tror jag det kommer vitalisera dem genom att nya debatter och nyheter sprids. Fler tidningar brukar inte minska totalupplagan. Bara skapa bättre medieklimat. Jämför med att ha en TV kanal eller många… Antalet tittare blir fler när det finns mer att välja på, säger Johan Ehrenberg.

Här satsar ETC under 2016