Annons: Mediedagen 2019

Expressens wallraffande ledde till riksdagsdebatt

I går debatterades frågan om brister i städningen på svenska sjukhus som föranleddes av Expressens avslöjande för en dryg månad sedan.

I mitten av oktober publicerade Expressen sitt reportage från Södersjukhuset i vilket man låtit medicinreportern Anna Bäsén arbeta som städerska på sjukhuset för att kunna ta stickprover på plats. Resultatet visade att flera platser på Södersjukhuset är skitigare än toaletterna på Stockholms centralstation.

I går debatterades frågan i riksdagen. Förutom det har reportaget har bland annat lett till att Södersjukhuset tagit fram en ny handlingsplan för städningen. Sjukhuset vill också kräva vite av städbolaget för att det kommit fram att städpersonal saknar utbildning – något som krävs enligt avtalet mellan Södersjukhuset och städbolaget.