Annons: Mediedagen 2019

Maria Rimpi SvD:s nya redaktionschef

Maria Rimpi ersätter Olle Zachrison som redaktionschef på Svenska Dagbladet.

”Lika tråkigt som det känns att Olle slutar, lika roligt är det att kunna presentera Maria som ny redaktionschef. Maria och Olle har följts åt, först på SvD Näringsliv och därefter i redaktionsledningen i många år och hon känns som en helt naturlig efterträdare. De delar synen på branschens utmaningar och hur vi behöver organisera oss för klara den digitala transformationen”, säger SvD:s chefredaktör Fredric Karén i en kommentar.

Maria Rimpi är idag chef för den sammanslagna avdelningen SvD Nyheter & Näringsliv och har tidigare varit reporter, nyhetschef för print och för webb och avdelningschef på SvD Näringsliv.

”Att bli redaktionschef på SvD känns väldigt roligt och utmanande. Mitt tydliga uppdrag är att fortsätta digitaliseringen av Svenska Dagbladet, vår journalistik måste utgå från läsarnas behov och beteenden online och vi måste i ännu högre grad frigöra oss från det gamla printtänket. Jag kommer också att jobba nära de kommersiella delarna av SvD för att hitta nya intäkter”, säger Maria Rimpi i en kommentar.

Hon tillträder sin nya tjänst 16 december.

Olle Zachrison ny Ekochef